DELTAtec 90P Feed multifunctioneel freessysteem

De freesbodies DELTAtec 90P Feed en inserts van Boehlerit vormen een bijzonder veelzijdig, flexibel en zeer productief freessysteem. Doordat de freesbodies van dit systeem zowel wisselplaten voor 90° hoekfrezen als voor HFC hoogvoedingsfrezen accepteren, is dit freessysteem multifunctioneel te gebruiken. De wisselplaten zelf hebben 4 bruikbare snijkanten, die met hoge snedediepte (Ap) en tandvoeding ingezet kunnen worden. Dát maakt DELTAtec 90P Feed zo'n productief freessysteem, waarbij de kosten per snijkant beperkt blijven. Hierbij heeft u een ruime keuze in verschillende geometrieën die het volledige materiaalspectrum afdekken, verder ondersteund door de juiste kwaliteit hardmetaal substraat en coating. En afhankelijk van toepassing worden diverse plaatgroottes (SD..06, SD..10, SD..14 en SD..18) aangeboden i.c.m. geschikte freesbodies. Ook hier ziet u de veelzijdigheid in terug: er zijn zowel opschroef, opsteek als schachtfreesbodies leverbaar.

Fabrikant:

Boehlerit

HFC en 90° inserts zijn uitwisselbaar!

Uitwisselbare wisselplaten

HFC frezen met DELTAtec 90P Feed

 • Multifunctioneel freessysteem voor de hoogste flexibiliteit en productiviteit.
 • Eén freesbody voor twee freesstrategieën: 90° en HFC frezen, dus multifunktioneel inzetbaar.
 • Eenvoudiger voorraadbeheer en verschaffing: er zijn minder verschillende freesbodies nodig.
 • Vier snijkanten per insert, volledig bruikbaar.
 • Licht snijdend freesgedrag, zelfs bij omsloten gleuffrezen, dankzij optimale freesgeometrie.
 • Optimale verwerking van axiale snijkrachten, dankzij speciaal geconstrueerde radiï die men daarvoor op de snijkanten heeft aangebracht.
 • Extreem hoge voedingssnelheden mogelijk, tot wel 3,0 mm per tand (SDMT18.. inserts)
 • Dankzij de schacht- en opschroefbodies ook met lange uitsteeklengte (verlengd) inzetbaar.
 • Hoog verspanend volume, zelfs bij gebruik van freesbodies met kleinere diameter of -inserts.
Rth

Hoekfrezen 90° met DELTAtec 90P Feed

 • Freest exact 90° tot circa 1/2 snijkantlengte; dit geldt voor alle diameters van de freesbody.
 • Lichtsnijdend, dankzij positieve basisgeometrie.
 • Een ongelijke tandverdeling reduceert trillingen, zodat het freesproces bijzonder stil verloopt.
 • Maximale productiviteitswinst, dankzij het hoge verspaningsvolume per snijkant van de inserts.
 • Hoge proceszekerheid, dankzij zeer effectieve slijtage-karakteristieken en stabilisatie van de snijkanten, wegens de speciale plaatgeometrie.

VIDEO: DELTAtec 90P Feed opschroeffrees met HFC inserts SD10

Inzet: DELTAtec BS90 Ø32 Z4 M16 i.c.m. SDMT 100415 SR-MHH BCH10M

VIDEO: DELTAtec 90P Feed opsteekfrees met HFC inserts SD14

Inzet: DELTAtec BF90 Ø52 Z5 i.c.m. SDMW 140520 SR-RPH BCP35M

DELTAtec freesbodies: geschikt voor 90° hoekfrezen en HFC frezen met hoge voeding

Een groot voordeel van het DELTAtec 90P Feed freessysteem is dat het voor zowel hoekfrezen (90°) en hogevoedingsfrezen (HFC) ingezet kan worden. Hiervoor zijn verschillende geometrieën in wisselplaat grootte 06 t/m 18 beschikbaar, die passen op dezelfde freesbody binnen de betreffende systeemgrootte. Uitwisselbaar dus!

BS90 SD06
BS90-SD06
BE90 SD06
BE90-SD06
BS90 SD10
BS90-SD10
BE90 SD10
BE90-SD10
BF90 SD10/14
BF90-SD10
BF90 SD18
BF90-SD18

Een recente toevoeging aan het DELTAtec 90P Feed freessysteem is de kleinere systeemgrootte dat met SD..06 HFC wisselplaten functioneert, tevens aangevuld met freesbodies in kleinere diameters van Ø16-35 mm. Deze afmetingen zijn ideaal geschikt voor de vormen- en matrijzenbouw, te meer gezien de wisselplaten in diverse hardmetaal kwaliteiten ook voor geharde materialen (tot 62 HRC) geschikt zijn. En vanwege de beperkte grootte en gewicht, zijn deze gereedschappen ook bijzonder dynamisch en efficiënt in gebruik. Niet allerminst omdat er door de kleine inserts (SDMT 060212) slechts heel weinig restmateriaal na het frezen overblijft. Dit vereist dus minder tijdrovend nabewerken. Ook zorgt de fijne tandverdeling voor relatief hoge verspaningsvolumes, terwijl de machinebelasting desondanks beperkt blijft.

HFC insert SD06
SD06 HFC
90° insert SD06

Systeemgrootte 06 biedt alleen de mogelijkheid om HFC inserts te gebruiken.

HFC insert SD10
SD10 HFC
90° insert SD10
SD10 90°
HFC insert SD14
SD14 HFC
90° insert SD14
SD14 90°
HFC insert SD18
SD18 HFC
90° insert SD18

Systeemgrootte 18 biedt alleen de mogelijkheid om HFC inserts te gebruiken.

Inzetwaarden voor hoogvoedingsfrezen (HFC)

Inzetwaarden voor hoekfrezen 90°

De naam van elke geometrie heeft een logische opbouw: de eerste letter is Medium of Roughing/voorbewerking, dan de letter van een ISO-materiaalgroep (T=Titanium) en dan mogelijk een H voor HFC.

Snijsnelheden nodig?

Waar de geometrie van de insert bepaalt welke snedediepte en voedingssnelheid u kunt hanteren, bepaalt de gekozen kwaliteit van uw wisselplaat de snijsnelheid. Naar keuze o.b.v. van uw materiaal en omstandigheden. Zie: inzetwaarden PDF.

Innovatieve coating: Goldlox+TERAspeed 2.0 AlTiN deklaag

Diverse wisselplaten van het DELTAtec 90P Feed freessysteem zijn voorzien van een innovatieve coating. Zoals een harde onderlaag van Goldlox, die middels HR-CVD (High Reactivity Chemical Vapor Deposition) met een TERAspeed 2.0 AlTiN deklaag bekleed zijn. Deze gepatenteerde deklaag met hoog aluminiumgehalte en speciale nanostructuur combineert tegenstrijdige eigenschappen zoals een hoge taaiheid met extreme hardheid en slijtvastheid. Benieuwd naar de prestaties? Goldlox+TERAspeed wordt o.a. aangebracht op de DELTAtec HFC inserts voor hoogvoedingsfrezen: voor staal in de kwaliteiten BCP20M voor hoge snijsnelheid en BCP30M met hogere taaiheid en proceszekerheid; en in BCK15M voor gietijzer.

Daarnaast kunt u ook kiezen voor andere bewezen freeskwaliteiten van Boehlerit, zoals BCK20M met taai K20 hardmetaal substraat en PVD coating, dat vanwege zijn hoge robuustheid voor zowel HFC als 90° hoekfrezen gebruikt kan worden. Ook noemenswaardig: H-kwaliteiten zijn met een modern HiPIMS proces gecoat. Men noemt Boehlerit niet voor niets een échte expert in hardmetaal wisselplaten!

Documentatie (PDF)

Documentatie

Inzetwaarden (PDF)

Inzetwaarden