Boehlerit freessysteem ISO Chamfer voor afschuinen, aanfasen en ontbramen

Een afschuinfrees is voor velen een eenvoudig maar onmisbaar gereedschap. Naast het aanschuinen van scherpe randen, verzinken en voor verwijdering van metalen bramen, worden ze ook wel gebruikt om een specifieke fase of schuine kant op een product aan te brengen. Zo kan een soepele aansnijding van machinetappen niet alleen met verzinkers, maar ook met een afschuinfrees gerealiseerd worden. Omdat zulke toepassingen zo vaak voorkomen, is een oplossing met losse inserts vaak een kostengunstig alternatief voor monoblock (HSS/VHM) gereedschap. Dit is dan ook hét grote voordeel van het ISO Chamfer freessysteem met TCMT wisselplaten.

Kenmerken

  • Universeel gereedschap voor het ontbramen en fasen aanbrengen.
  • Diverse schuintes (β) leverbaar, voor fasen van 30/45/60 graden.
  • Minimale verronding en radius op snijkanten; een lange levensduur.
  • Kwaliteiten K20 en P25 leverbaar.
Hoek van ISO Chamfer

Fabrikant:

Boehlerit

Freesbodies ISO Chamfer

Het freessysteem ISO Chamfer omvat freesbodies in schachtvorm met spanvlak. Daarbij is de plaatzitting dusdanig georiënteerd, dat een driehoekige TCMT insert een aanschuining van 30, 45 of 60 graden kan vervaardigen. Naast deze hoek bepaalt het body tevens welke wisselplaatgrootte (11 of 16) u ermee kunt gebruiken, waarbij u de keuze heeft uit één tot maximaal 3 snijkanten voor een hoger spaanvolume. Tenslotte biedt ISO Chamfer keuze uit verschillende diameters en lengtes.

BE30 TC16
BE30 TC16
BE45 TC11/TC16
BE45 TC16
BE60 TC11/TC16
BE60 TC16
TCMT inserts
TCMT

Voor het ISO Chamfer freessysteem biedt Boehlerit driehoekige ISO wisselplaten met basisvorm TCMT in snijkantlengte 11 en 16 mm, voorzien van EN-geometrie. De kleinste wisselplaat (TCMT 110202 EN) is alleen verkrijgbaar in BCP25M kwaliteit: primair geschikt voor staal, maar secundair ook op RVS en gietijzer inzetbaar. Kiest u het freessysteem voor grotere wisselplaten (TCMT 16T304 EN) dan is tevens een BCK20M kwaliteit beschikbaar: primair voor gietijzer, secundair voor staal. Maar aangezien afschuinen een vrij lichte bewerking is, zijn beide kwaliteiten in principe universeel inzetbaar, waarbij K20 op abrasief materiaal meer tot recht komt.

Inzetwaarden van geometrie

inzetwaarden

De waarden bij BCP25M voor staal (blauw) en BCK20M voor gietijzer (rood) zijn gelijk.

Maximale snedediepte (Ap) in [mm] per insert en freesbody

Insert ↓ Body →BE30BE45BE60
TCMT 110202 ENN/A7,38,8
TCMT 16T304 EN7,510,813,2

Documentatie (PDF)

Documentatie

Inzetwaarden (PDF)

Inzetwaarden

De familienaam: ISO Chamfer

Freessystemen van Boehlerit hebben doorgaans een betekenisvolle familienaam. In het geval van ISO Chamfer wordt duidelijk aangegeven dat dit een freessysteem met ISO wisselplaten betreft. Dit zijn wisselplaten die qua basisvorm en passing conform ISO 1832.2 norm (DIN 4987) geproduceerd zijn. Dit betekent dat deze freesbodies en wisselplaten in principe volledig uitwisselbaar zijn met elk ander vergelijkbaar ISO systeem. Zo is ISO Chamfer flexibel en snel in gebruik te nemen. Tenslotte is Chamfer simpelweg het Engelse woord voor het proces van afschuinen én van de resulterende schuine kant of fase. ISO Chamfer zegt dus vrijwel alles!