Böhler

Böhler is de grootste aanbieder van hoogwaardig gereedschapsstaal, sneldraaistaal, poedermetallurgisch staal en andere speciale hoogwaardige staalsoorten voor bijvoorbeeld de luchtvaart of de olie- en gasindustrie. Böhler is al sinds 1937 aanwezig op de Nederlandse markt en maakt deel uit van het Voest Alpine concern waarbij ca. 40.000 personen wereldwijd werkzaam zijn. Onze Böhlerproducten worden geproduceerd in de meest geavanceerde staalfabrieken ter wereld in Oostenrijk. Zo bouwde Böhler de modernste poedermetallurgische productiefaciliteit ter wereld en beschikt het over een groot aantal (o.a. vacuüm) omsmeltaggregaten om te voldoen aan de hoogste eisen die aan staal gesteld kunnen worden. Recentelijk investeerde Böhler Edelstahl GmbH stevig de uitbreiding van de smeedcapaciteit, waardoor de totale capaciteit verhoogd wordt van 43000 Ton naar 59000 Ton. Daarnaast is er geinvesteerd in een nieuw laboratorium en in verbeteringen voor het walsen.

VIDEO: Böhler imagefilm

RAMPF

RAMPF Tooling Solutions ontwikkelt en produceert eersteklas kunststof materialen en halffabrikaten, met name voor de matrijzen- en vormenbouw. Als leider in technologie en kwaliteit biedt Rampf o.a. een zeer grote keus aan gietbare polymeren en blokmateriaal onder het merk RAKU-TOOL®.

Historie

Na de opgerichting in 1980 als RAMPF Kunststofsystemen wordt de eerste giethars uit polyurethaan vervaardigd en nog met de hand geroerd. Na de overname van EPUCRET in 1996 wordt de RAMPF Groep in 2003 uitgebreid met o.a. RAMPF Ecosystems (oplossingen voor polymeer-recycling) en RAMPF Tooling. In 2005 wordt uitgebreid naar Japan en in 2007 naar China. Samen met diverse partners is RAMPF nu wereldwijd actief. Het merk RAKU-TOOL® is sinds 2006 in gebruik.

WorkNC

WorkNC is het vooraanstaande automatische CAM softwarepakket voor de bewerking van vlakke en solide CAD modellen in de matrijzen- en vormenbouw. Het pakket is geschikt voor 2- tot 5-assige CNC bewerkingen en wordt gebruikt door nagenoeg alle automobielfabrikanten en diverse bekende OEMs in andere industrieën. WorkNC is toonaangevend: de meest betrouwbare, efficiënte en eenvoudig te programmeren gereedschapspaden bieden u een ongeëvenaarde productiviteit en veiligheid.

Produsoft

Produsoft is de specialist in CADCAM-software voor frezen, draaien, draaifrezen, draadvonken, 2D en 3D plaatwerk, engineering en DNC. Van eenvoudig seriewerk tot uiterst complex en nauwkeurig stukwerk, Produsoft heeft software op maat!

WorkNC image
VMX 42 HSi

Hurco

Hurco heeft de filosofie om de winstgevendheid van haar klanten te verhogen door de snelste CNC besturing in de branche te combineren met CNC bewerkingscentra en CNC draaibanken van hoge kwaliteit en met hoge verspaningscapaciteit. Onze CNC machinebesturing, met WinMax software, is de sleutel om bedrijven winstgevender te maken omdat deze ontworpen is om enkelstuks- en kleinserieproductie te optimaliseren door het terugdringen van stel- en programmeertijden.

Veelzijdigheid van de besturing is belangrijk voor zowel nieuwe als ervaren gebruikers. Hurco leidt de industrie al 45 jaar met 80 op naam gestelde patenten. We begrijpen het belang van flexibiliteit, aanpassingsvermogen, en winstgevendheid. Daarom maken we betrouwbare CNC-bewerkingsmachines met de meest veelzijdige besturing in de industrie door middel van zowel de NC- alsook de tekstdialoogprogrammering. Niemand brengt u sneller van de tekening naar het gereed product als Hurco.

VIDEO: Hurco bedrijfsfilm