Boehlerit freessysteem ISO 00P met ronde wisselplaten

Het freessysteem ISO 00P van Boehlerit biedt een ruime keuze in verschillende freesbodies, geschikt voor ronde ISO wisselplaten. Dankzij het slimme ontwerp van de neutrale plaatzitting en speciale positieve plaatgeometrieën, freest dit systeem bijzonder nauwkeurig en ook lichtsnijdend. Daarbij wordt u een ruime keuze geboden in verschillende freesbodies, afmetingen en wisselplaten qua geometrieën en kwaliteiten. Ideaal voor de vormenbouw, maar dus ook voor de algemene verspaning.

Kenmerken: ISO 00P

  • Universeel inzetbaar freessysteem voor algemene verspaning en de vormenbouw in het bijzonder.
  • Wisselplaat met neutrale zitting in de freesbody, voor optimaal frezen van nauwkeurige contouren.
  • Speciale positieve wisselplaatgeometrie maakt ISO 00P lichtsnijdend, ondanks neutrale plaatzitting.
  • Ruimtelijk ontwerp van de plaatzitting beschermt de wisselplaten c.q. snijkanten tegen spaanslag.
  • Bijzonder diep assortiment met wisselplaten en freesbodies voor diverse toepassingen beschikbaar.

Fabrikant:

Boehlerit

Freesbodies ISO 00P

Freesbodies van ISO 00P zijn leverbaar met conische (BEA00) of rechte (BEB00) schacht, als opschroeffrees met conische (BSA00) of rechte (BSB00) freesbody en als reguliere opsteekfrees (BF00) met dwarsspie opname. Per type heeft u de keuze uit één of meerdere plaatgroottes en diameters; afhankelijk van uw toepassing.

BEA00 RD07-10
BEA00
BEB00 RD07
BEB00
BSA00 RD05-16
BSA00
BSB00 RD05-16
BSB00
BF00 RD10-16
BSB00
RD.. inserts
BSB00

Het freesssysteem ISO 00P werkt met ronde RDKW, RDHW, RDKT en RDHT wisselplaten; leverbaar in 5 verschillende afmetingen (0501, 0702, 1003, 12T3 en 1604) met keuze uit 7 verschillende geometrieën: voor staal, RVS, gietijzer, superlegeringen of gehard materiaal; in combinatie met maar liefst 13 verschillende kwaliteiten. Voor inzet op gehard materiaal, waarvoor ronde wisselplaten vaak worden gebruikt, zijn alleen al drie basisgeometrieën (fijn, medium en ruw) en vier kwaliteiten van extreem hard (H03) tot erg taai (H30) beschikbaar. De overige materiaalgroepen worden afgedekt door een universele (medium) geometrie in veelal twee kwaliteiten.

Inzetwaarden RD..05 t/m RD..10 wisselplaten, per geometrie

inzetwaarden rd05-rd10

Snijsnelheden? Dit is afhankelijk van de hardmetaal kwaliteit; zie onze PDF met inzetwaarden.

Inzetwaarden RD..12 en 16 ook voor superlegeringen!

inzetwaarden rd12-rd16

De familienaam: ISO 00P

Freessystemen van Boehlerit hebben doorgaans een betekenisvolle familienaam. In het geval van ISO 00P wordt duidelijk aangegeven dat dit een freessysteem met ISO wisselplaten betreft. Dit zijn wisselplaten die qua basisvorm en passing conform ISO 1832.2 norm (DIN 4987) geproduceerd zijn. Dit betekent dat deze freesbodies en wisselplaten in principe volledig uitwisselbaar zijn met elk ander concurrerend ISO systeem. Zo is ISO 00P flexibel en snel in gebruik te nemen.

Tenslotte betekent 00P (nul-nul-P) dat de wisselplaten zijn ontworpen met een nihile spaanhoek richting 0° en daarbij tevens een positieve geometrie hebben. Deze letter P betreft dus altijd de insert en niet de plaatzitting van freesbodies, hetgeen bij ISO 00P bijvoorbeeld neutraal is. Daarbij is een nihile spaanhoek haast alleen functioneel te realiseren met ronde wisselplaten; dit is dan ook het type wisselplaat waar ISO 00P gebruik van maakt. Op die manier maakt ISO 00P duidelijk dat het een freessysteem met positieve ronde ISO wisselplaten betreft.

Een alternatief freessysteem met positieve ronde wisselplaten is VARIOtec 00P met speciaal ontworpen ronde RPMX wisselplaten. Zoals die familienaam al doet vermoeden, zijn diens wisselplaten wel afwijkend van de ISO norm. Een bewuste keuze: hogere vrijheid in ontwerp is vaak vereist voor optimale prestaties onder moeilijke omstandigheden; VARIOtec is specifiek voor superlegeringen bedoeld.

Documentatie (PDF)

Documentatie

Inzetwaarden (PDF)

Inzetwaarden