Boehlerit freessysteem ISO Plunge 90P voor duikfrezen in non-ferro's

Met het ISO Plunge 90P freessysteem biedt Boehlerit een speciale oplossing voor het verspanen van non-ferro materialen, zoals aluminium en kunststof. Om te zorgen dat u snel in volle snede bent en uiterst dynamische freespaden kunt hanteren, is dit gereedschap specifiek voor duikfrezen geschikt gemaakt: met ISO Plunge 90P kunt u axiaal borend frezen, helicoïdaal indalen én schuin in het materiaal duiken. Daarbij zorgt de geometrie van freesbody en wisselplaat voor het effectief breken van spanen, een ruime en vlotte spaanafvoer, en hoge inzetwaarden qua snedediepte en tandvoeding. Zo is dit freessysteem enorm productief.

Kenmerken

  • Freessysteem voor duikfrezen: schuin, helicoïdaal of borend.
  • Geometrie afgestemt op verspaning van non-ferro materiaal.
  • Zéér schuin induiken (≤35°) mogelijk door speciaal ontwerp.
  • Grote spaanruimte voor hoge volumes kunststof/aluminium.
  • Per insert 2 lange snijkanten: freest max. 15 mm/stap diep!
  • Spaanbreking door neutrale plaatzitting met positieve insert.
  • Koelkanalen voor snelle spaanafvoer; ook middels perslucht.

Extreem schuin induiken!

DiameterHoek max.
Ø32 mm35°
Ø42 mm23°
Ø52 mm17°
Ø66 mm12,5°
Ø80 mm10°

Fabrikant:

Boehlerit

Freesbodies ISO Plunge 90P

Het freessysteem ISO Plunge 90P omvat opschroefbodies (BS90) en opsteekbodies (BF90) met boring/dwarsspie opname. Deze freesbodies hebben een speciaal ontwerp: [1] de freesbody is bijzonder slank (blijft overal binnen de snijradius) voor een optimaal bereik en de hoogst mogelijke hoek bij schuin induikend frezen; [2] de kopse kant is sterk teruggelegd richting de hartlijn, zodat er niets in de weg zit bij helicoïdaal of axiaal borend frezen. Ook zijn alle freesbodies voorzien van koelkanalen, aanbevolen voor snellere spaanafvoer, bijvoorbeeld met perslucht. Tenslotte maken alle freesbodies gebruik van slechts één type (VC..22) wisselplaat.

BS90 VC22
BF90 VC22
BF90 VC22
BF90 VC22
VCGT inserts
VCGT 220530-MN

Voor het ISO Plunge 90P freessysteem biedt Boehlerit VCGT 220530-MN wisselplaten met 2 snijkanten, in een ongecoate (BWN10M) of gecoate (BCN10M) kwaliteit. Doorgaans zijn ongecoate wisselplaten iets scherper, dat bij kunststoffen vaak beter functioneert. Elders kiest men vaak gecoate inserts, voor een langere standtijd.

Inzetwaarden

inzetwaarden

Snijsnelheden nodig? Hoewel de geometrie van de wisselplaat bepaalt welke snedediepte en voedingssnelheid u kunt hanteren, bepaalt de gekozen kwaliteit van uw insert de snijsnelheid. Zie hiervoor de PDF met inzetwaarden.

Documentatie (PDF)

Documentatie

Inzetwaarden (PDF)

Inzetwaarden

De familienaam: ISO Plunge 90P

Freessystemen van Boehlerit hebben vaak een betekenisvolle familienaam. In het geval van ISO Plunge 90P wordt duidelijk aangegeven dat dit een freessysteem met ISO wisselplaten betreft. Dit zijn inserts die qua basisvorm en passing conform ISO 1832.2 norm (DIN 4987) geproduceerd zijn. Dat betekent dat deze freesbodies en wisselplaten in principe volledig uitwisselbaar zijn met elk ander vergelijkbaar ISO systeem. Op die manier is ISO Plunge 90P flexibel en snel in gebruik te nemen.

Verder betekent 90P dat de wisselplaten gebruikt worden voor een instelhoek van 90° (haaks; kan hoekfrezen) en daarbij tevens een positieve geometrie vormen. Deze letter P betreft de insert in combinatie met de plaatzitting (die bij ISO 90P min of meer neutraal is) hetgeen dankzij de MN-geometrie netto positief snijdend is. Tenslotte is Plunge simpelweg het Engelse woord voor plons of duiken: dit freessysteem is dan ook voor schuin induiken c.q. duikfrezen geschikt. Zodoende maakt ISO Plunge 90P vrijwel direct duidelijk dat men spreekt over een freessysteem met ISO wisselplaten voor duikfrezen met 90° instelhoek en een positieve geometrie!