Dümmel

Dümmel logo

De oorsprong van Dümmel GmbH gaat 4 generaties terug. De ontwikkeling en productie van hoogwaardige HM verspanende gereedschappen voor de metaalbewerkingsindustrie is al meer dan 60 jaar één van hun prioriteiten. Dümmel is één van de grootste en meest toonaangevende HM gereedschapfabrikanten in het snel groeiende industriële segment van miniatuur bewerkingen. Bovendien staat de ontwikkeling bij Dümmel nooit stil. Zo zijn er jaarlijks diverse uitbreidingen in het pakket, zoals Swissline en DT-Line.

Catalogus 2022

Catalogus 2022

Ultramini

Ultramini

Minicut

Minicut

MF Tools

Minicut

Swissline

Swissline

Systeem DED en ZTP

System DED/ZTP

Spiebaansteken

Spiebaansteken

Mikromill

Mikromill

Minimill

Minimill

Systeem 500

Systeem 500

Rotaline

Rotaline

AXALINE

Rotaline

BROCHURES

Uitbreidingen 2023

Dummel uitbreidingen 2023 brochure

TriCut brochure

Dummel TriCut brochure

Microboren BM-Line

Dummel BM-Line brochure

Microfrezen FM-Line

Dummel FM-Line brochure

D-Grooving groefsteken

Dummel D-Grooving brochure

D-Grooving boorbeitels

Dummel D-Grooving flyer

Minimill XL System 500

Minimill XL brochure

Minimill XL uitbreiding

Minimill XL uitbreiding

UltraMini DT-Line

UltraMini DT Line

UltraMini Premiumline

UltraMini Premiumline

DED 207 IK opnames

DED 207...IK opname

AXALINE opnames

Axaline opname

Meer informatie over de verschillende systemen:

Ultramini
Ultramini

Ultramini is het wereldwijd meest superieure systeem op het gebied van miniatuurbewerkingen vanaf Ø 0,2 mm. De inserts zijn compleet geslepen, vanaf schacht tot en met snijkant, wat een ongeëvenaarde wisselnauwkeurigheid waarborgt. Tevens is tegenwoordig een Hardline versie verkrijgbaar: deze inserts kunnen tot 66 HRc ingezet worden. Samen met Mediline complementeren deze het standaard aanbod van Ultramini met specialistische gereedschappen. Ook gunstig: alle inserts worden in slechts 3 verschillende types gereedschaphouder opgenomen.

Minicut
Minicut

Minicut is een gereedschapsysteem voor de bewerking vanaf Ø7 mm. Het systeem berust op een opname van staal of hardmetaal, waarop een Minicut insert in de vorm van een wisselkop gemonteerd wordt. Zo vereist het systeem van Minicut alleen het vervangen van een kleine wisselkop, bij slijtage. Hierdoor is Minicut bijzonder gunstig in gebruik.

Swissline
Swissline

Swissline is een relatief nieuw programma van Dümmel. Het zijn steekdraaigereedschappen voor langdraai-automaten met een stafmateriaal-doorvoer van maximaal Ø32 mm. In het standaard assortiment zijn inserts voor het afsteken, draaien, kopieerdraaien en draadsnijden opgenomen. Verder is er een breed aanbod geslepen houders met speciaal behandelde oppervlakken, beschikbaar met schachtmaten van 8-25 mm.

Systeem ZTP, DED
Steekdraaien

Systeem ZTP en DED omvat steekdraai-gereedschappen met respectievelijk twee- en driezijdige inserts. Dit zijn veelzijdige systemen voor het steken en steekdraaien vanaf 0,5 mm breedte. Met uitvoerig standaard assortiment.

VT opnames
VT opnames

VT opnames van Dümmel zijn hoogte-verstelbare gereedschaphouders voor langdraaimachines. Wegens uiteenlopende bevestigingswijzen en specifieke eisen bij dergelijke machines worden de VT opnames uitsluitend op aanvraag geleverd.

Spiebaansteken Spiebaansteken

Spiebaansteken is een toepassing waarin Dümmel ook veel ervaring heeft: men is er al sinds de jaren '50 mee bezig. De hierbij opgedane kennis wordt nu meegenomen in de ontwikkeling van een standaard programma voor de productie van spiegleuven. Hiermee kunnen inwendige groeven gemaakt worden, met zowat elke moderne draai- of freesmachine. Voor de gebruiker biedt dit een onovertroffen voordeel in tijdwinst en nauwkeurigheid. Ervaring loont echt!

Mikromill
Mikromill

Mikromill omvat gereedschappen voor het gleuffrezen vanaf 1,3 mm doorsnee. U kunt groeven tussen 0,7 en 2,0 mm breed met dit systeem aanbrengen. Alle gereedschappen zijn verkrijgbaar in gladde schacht en weldon uitvoering. Naast geometrieën voor steken en draadfrezen zijn er ook afschuingereedschappen in het assortiment van Mikromill. Zelfs schroefdraadfrezen is met Mikromill mogelijk: reeds vanaf M1,6 is hiervoor standaardgereedschap verkrijgbaar.

Minimill
Minimill

Minimill is het ultieme gereedschapsysteem voor boringsbewerkingen vanaf Ø10 mm, met drie- of zessnijdige inserts. De verwisselbare hardmetalen inserts garanderen de best mogelijke rondloopnauwkeurigheid, in combinatie met de speciale bevestigingswijze van de opname.

Systeem 500
System 500

Systeem 500 omvat gereedschappen voor het circulairfrezen en schijffrezen, met wisselplaten. Mede dankzij speciale tandverdelingen en/of dubbelzijdig aangebrachte plaatzittingen, onderscheiden deze gereedschappen zich door een bijzonder stabiel freesproces.

Rotaline
Rotaline

Rotaline is een universeel fijnkottergereedschap van Dümmel met geïntegreerde digitale aflezing, voor de bewerking van boringen met een diameter vanaf Ø 0,4 mm. Eigenschappen: zéér eenvoudig in gebruik door digitale aflezing; voor toerentallen tot 35.000 omw/min. geschikt; diameter is 0,002 mm nauwkeurigheid verstelbaar; cilindrische schacht Ø16 mm is precies geslepen; door geringe afmetingen ook zeer geschikt voor compacte machines met spindelgrootte SK30 of HSK40. Speciaal voor dit gereedschap ontworpen accessoires zijn voorhanden: flexibel, efficient en µm-precies.