ZPS-FN is de fabrikant voor al uw HSS-Co frezen

Op het gebied van kobalt- en snelstalen frezen is ZPS-FN een van de grootste en belangrijkste producenten in de Europese markt. Men produceert frezen uit HSS snelstaal, HSSCo5 of HSSCo8 kobaltstaal en poedermetallurgisch HSSE-PM staal. Dit gereedschap krijgt aanvullende warmtebehandelingen in de eigen harderij en is doorgaans ook verkrijgbaar met een coating, voor een hogere levensduur.

Hagro Precisie BV heeft gekozen voor ZPS-FN wegens de constante kwaliteit van het gereedschap, dat u wordt aangeboden in een zeer breed assortiment volgens Europese standaarden (o.a. DIN) of specials naar wens. En dit alles wordt ook nog eens conform ISO 9001:2015 kwaliteitsborging in Europa gefabriceerd en geleverd.

ZPS-FN catalogus 36/2023

Catalogus

Vorige versie: ZPS catalogus 35/2020

Frezen HSS-Co / PM

Frezen HSS

Vormfrezen (T-gleuf e.d.)

Vormfrezen

Frezen met morseconus

Morseconus frezen

Mantelkopfrezen

Mantelkopfrezen

Schijffrezen en zaagfrezen

Schijffrezen

Vertandingsfrezen

Vertandingsfrezen

Zaagbladen en lintzagen

Zaagbladen

Technische bijlage

Technische bijlage

Certificaat ISO 9001:2015

Certificaat ISO 9001

ZPS-FN heeft een eigen divisie voor warmtebehandeling:

Geschiedenis van ZPS-FN

De traditie en de productiegeschiedenis van ZPS-FN gaan terug tot de jaren 1930, toen het nog onderdeel was van de Bata Group. Deze groep exploiteerde een gieterij en diverse technische fabrieken, met enkele duizenden werknemers. Na het einde van de Tweede Wereldoorlog werd in 1950 een nieuw bedrijf, genaamd "Precision Engineering Works" (ZPS) opgericht. Na 1990 bouwde dat bedrijf een eigen netwerk van distributeurs en eindgebruikers op, in Europa en wereldwijd. Toen is men ook begonnen met een grootschalige modernisering van het machinepark en het verbeteren van de technologische procedures voor het frezen en harden in de eigen productie. In 1992 werd onder de ZPS holding een separate dochterfirma met de naam ZPS-FN opgericht, specifiek voor freesgereedschappen. Daarna bestond ZPS uit twee divisies: een divisie voor de productie van gereedschappen (ZPS-FN) en een divisie voor warmtebehandelingen. Sinds 2001 is ZPS ondergebracht bij een groep investeerders, die nu nog altijd met veel ambitie leidinggeven aan het bedrijf.

Samenwerking met technische onderwijsinstellingen

ZPS heeft een intensieve samenwerking met verschillende universiteiten en middelbare scholen. Dit levert een belangrijke bijdrage aan het handhaven van kwaliteit en de prestaties die men levert. Dankzij deze samenwerkingsverbanden houdt ZPS de hoge kwalificaties van haar werknemers namelijk beter op peil en borgt men de kwaliteit van de geproduceerde gereedschappen. Vooral het partnerschap met de "Polytechnic Secondary Technical School", dat zeer dichtbij ZPS is gesitueerd, is van bijzondere waarde. Hier biedt ZPS de beste studenten van geselecteerde technische vakgebieden een financiële ondersteuning en verstrekt men ook diverse hulpmiddelen voor het schoolonderwijs. De volgende stap in deze samenwerking werd gevormd door de oprichting van een gemeenschappelijk opleidingscentrum.