BILZ ThermoGrip® CoolJet krimphouders met twee extra koelkanalen

CoolJET krimpopnames van BILZ zijn voorzien van twee extra koelkanalen, ter aanvulling op het enkele axiale koelkanaal zoals dat in standaard opnames aanwezig is. Dit biedt voordelen: wat doet u bijvoorbeeld als uw gereedschap niet voor interne koeling geschikt is? Een axiaal koelkanaal is dan immers nutteloos. Daarnaast zijn er gevallen waarbij één centraal koelkanaal in de opname niet voldoende koelmiddel kan transporteren voor een optimale spaanafvoer; denk aan zeer diepe uitsparingen en machines met weinig koelmiddeldruk of -capaciteit. Hier biedt CoolJET uitkomst!

Dankzij twee boringen in de wand van een krimpopname kan koelmiddel direct naar de snijkant van het opgenomen gereedschap worden geleid. Dit vindt vooral toepassing bij gereedschappen zonder inwendige koelmiddeltoevoer en bij bewerking op plekken met een slechte spaanafvoer. Voordeel: geen spanen bij de snijkant, waardoor een verbeterde standtijd en hogere oppervlaktekwaliteit te behalen is. Daarnaast maakt de verbeterde spaanafvoer het mogelijk om dieper te frezen en doordat de koelvloeistof ook de snijkant bereikt, wordt het gereedschap beter gesmeerd en zijn de inzetwaarden verder te optimaliseren. U wint aan productiviteit!

Extra koelkanalen:

CoolJET koelkanalen
CoolJET doorsnee

Resultaten:

  • Veel betere spaanafvoer
  • Smeermiddel bereikt snijkant
  • Meer koeling van gereedschap

Uw voordelen:

  • Dieper frezen mogelijk
  • Hogere oppervlaktekwaliteit
  • Langere standtijden

Lees meer over BILZ

Wist u dat BILZ ook een variant heeft met meerdere kleine koelkanalen in de wand rondom het gereedschap? Dit heet Corona-Jet en is op aanvraag leverbaar.

BILZ ThermoGrip® Cooljet: STANDAARD assortiment krimpopnames

CoolJET is al enige tijd beschikbaar als optie voor BILZ krimpopnames, maar sinds 2019 heeft BILZ deze ook in haar standaard assortiment opgenomen. U profiteert van kortere levertijden en een snellere reactie op aanvragen en prijsopgaves voor krimpopnames met extra interne koelkanalen. Momenteel zijn krimphouders met SK40, SK50, BT40, BT50, HSK63 of HS100 opname en uitsteeklengte 80/120/160 mm standaard leverbaar.