Dümmel

Dümmel logo

De oorsprong van Dümmel GmbH gaat 4 generaties terug. De ontwikkeling en productie van hoogwaardige HM verspanende gereedschappen voor de metaalbewerkingsindustrie is al meer dan 60 jaar één van hun prioriteiten. Dümmel is één van de grootste en meest toonaangevende HM gereedschapfabrikanten in het snel groeiende industriële segment van miniatuur bewerkingen. Bovendien staat de ontwikkeling bij Dümmel nooit stil. Zo zijn er jaarlijks diverse uitbreidingen in het pakket, zoals de Swissline.

Snel navigeren: kies een hoofdstuk...

Ultramini

Dümmel Ultramini is het meest superieure systeem in de wereld op het gebied van miniatuurbewerkingen. Deze inserts zijn van schacht tot aan snijkant compleet geslepen en dit waarborgt een tot nu toe ongeëvenaarde wisselnauwkeurigheid. Al deze inserts worden in maar 3 verschillende gereedschaphouders opgenomen. Daarnaast is tegenwoordig ook een Hardline versie verkrijgbaar welke tot 66 Hrc ingezet kan worden.

Minicut

Dümmel Minicut is een gereedschapsysteem voor de bewerking vanaf 7,8mm.

System DED, ZTP

Steekdraai gereedschappen met twee- en driezijdige inserts. Systemen voor steken vanaf 0,5 mm breedte. Uitgebreid standaard programma voor steken en steekdraaien.

Spiebaansteken

Dat ervaring loont zie je bij Dümmel spiebaansteken. De eerste ervaring is reeds opgedaan in de jaren 50. Deze kennis wordt meegenomen in de ontwikkeling van het standaard programma voor de productie van spiebaansteken. Aldus kunnen met een moderne draaibank of freesmachine inwendige groeven vervaardigd worden. Voor de gebruiker biedt dit een onovertroffen voordeel in tijdwinst en nauwkeurigheid.

Mikromill

Gleuffrezen vanaf 1,3mm. De groefbreedtes zijn verkrijgbaar tussen 0.7mm en 2.0mm. Alle gereedschappen zijn verkrijgbaar in gladde schacht en weldon uitvoering. Naast geometrieën voor steken en draadfrezen zijn er ook afschuingereedschappen in het programma Mikromill. Het hoofdstuk schroefdraadrfrezen is reeds vanaf M1,6 als standaard verkrijgbaar.

Minimill

Het drie- en zessnijdige MiniMill systeem is het ultieme gereedschap voor de boringsbewerking vanaf 10mm. De HM verwisselbare inserts hebben drie of zes snijkanten welke de best mogelijke rondloopnauwkeurigheid garanderen.

Systeem 500

Systeem 500 bevat Circulairfrezen en Schijffrezen

VT opnamesystemen

Het Dümmel VT opnamesysteem bestaat uit in hoogte verstelbare houders voor langdraaimachines.

Swissline

Het nieuwe Swissline programma van Dümmel omvat steekdraaigereedschappen voor langdraai-automaten met een doorvoer voor stafmateriaal van max. Ø32 mm. In het standaard assortiment zijn inserts voor het afsteken, draaien, kopieerdraaien en draadsnijden opgenomen. Verder is er een breed aanbod geslepen houders met speciaal behandelde oppervlakken, beschikbaar met schachtmaten van 8-25 mm.

Nieuw in 2020

2020

Nieuw in 2019

2018

Nieuw in 2018

2018