WISSELPLAATFREES BODIES

( / 862 )

Van hoog naar laag sorteren

8 16 32

per pagina

8 16 32

per pagina

Frezen met wisselplaten: modulair verspanen!

Het frezen met wisselplaten is een vorm van modulaire verspaning: een freeslichaam of freesbody wordt modulair uitgerust met losse, verwisselbare freesplaten. Afhankelijk van de freesbody zijn deze wisselplaten in diverse uitvoeringen leverbaar. U kunt dan kiezen uit verschillende geometrieën, in diverse kwaliteiten van het hardmetaal substraat en eventuele coating. Op die manier kan een freesbody verschillende materialen bewerken en voor diverse toepassingen geschikt gemaakt worden. Hiervoor staat in de omschrijving of documentatie van een freesbody duidelijk vermeld met welke wisselplaten deze gebruikt kan worden. Op een bepaalde freesbody past namelijk niet zomaar ieder type wisselplaat. Vanwege de voorgeschreven combinaties, spreken we hier ook wel van freessystemen.

Voordelen van een modulair freessysteem

Bij een juist gebruik vormt slijtage uitsluitend in de wisselplaten, die bij einde levensduur eenvoudig kunnen worden vervangen. Het freesbody kan daarbij gewoon worden hergebruikt; deze vormt dus geen aanvullende of variabele kosten! Deze modulaire bouwwijze biedt op die manier een onverslaanbare verhouding tussen prijs en prestatie. Voor flinke materiaalverwijdering (en diverse specifieke toepassingen) is een goed freessysteem vaak de beste keuze, op bedrijfstechnisch vlak.

Voor iedere toepassing het juiste freessysteem!

Met een aanbod van ruim 700 verschillende freesbodies, kunnen wij voor iedere toepassing een juist freessysteem leveren. En wij helpen u graag met een gefundeerd advies, mocht u moeite hebben om een keuze te maken. Daarvoor zijn wij partner in efficiënt produceren!