DELTAtec 90N Tang freessysteem met tangentiale helix-geometrie

Binnen hun ruime assortiment freessystemen voor 90° hoekfrezen biedt Boehlerit ook een tangentiaal freessysteem: DELTAtec 90N Tang genaamd. Dit is een overzichtelijk systeem o.b.v. één afmeting wisselplaat (LNMX 131308) voor alle bijbehorende opsteekbodies (met boring) die in diameter Ø50 t/m 315 mm beschikbaar zijn. Hiervan zijn de bodies t/m 125 mm standaard voorzien van interne koelkanalen; bij de grotere bodies kunt u externe koelmiddeltoevoer hanteren. Dat dit aanbod ook zeer grote freesbodies omvat, verklapt het toepassingsgebied al enigzins: het tangentiaalsysteem komt optimaal tot recht bij hoge verspaningsvolumes. Dankzij de negatieve plaatzitting met tangentiaal geplaatste inserts kan DELTAtec 90N Tang namelijk enorme verspaningskrachten weerstaan. En dit freesproces verloopt verrassend stabiel.

Fabrikant: Boehlerit

Boehlerit

Eén van de grote voordelen van Boehlerit is dat deze fabrikant ook hardmetaal levert en hiermee al hun wisselplaten zelf sintert. Het zijn echte experts op dit gebied. Ook bij DELTAtec 90N Tang zien we dit terug in het brede aanbod van verschillende wisselplaten: een innovatief licht-snijdend ontwerp met speciale helix-vorm erin, dat door een optimaal gekozen bijpassend hardmetaal substraat verder is toegespitst op de beoogde toepassingen. Binnen dit freessysteem onderscheiden we twee basisgeometrieën: Medium voor algemene inzet en Roughing ter voorbewerking. Elk weer leverbaar in twee varianten (MP/MM en RP/RK) afhankelijk van uw materiaal. Tenslotte heeft u de keuze uit wel 7 verschillende hardmetaal kwaliteiten, naar gelang de toepassing en omstandigheden binnen uw freesproces. Dát is een systeem!

Kenmerken

  • Zeer stabiel freessysteem, dankzij tangentiale zitting van de wisselplaten
  • Hoge productiviteit gegarandeerd met 4 bruikbare snijkanten per wisselplaat
  • Bijzonder hoge proceszekerheid, dankzij extra dikke tangentiale freesplaten
  • Licht snijdend freesgedrag, dankzij speciale helix-geometrie in de snijkanten

Tangentiale plaatzitting?

In tegenstelling tot reguliere freessystemen, waar wisselplaten met hun lange zijde dwars op de omtrek van een freesbody liggen, hebben tangentiaalfrezen een plaatzitting waarmee de inserts met hun lange zijde plat op de omtrek van de freesbody liggen. Doordat niet de dunne maar de langste en dus sterkste doorsnede van de plaat in de snijrichting ligt, kunnen tangentiaalfrezen hogere krachten weerstaan en zo tevens met een groter verspanend vermogen frezen. Daardoor is het tangentiaal frezen een uiterst stabiele en productieve bewerking.

BF90 LN13
BF90-LN13
LNMX 131308
LNMX 131308

Iedere wisselplaat heeft vier bruikbare snijkanten: 2 per zijde, zie markering.

Wisselplaten in Medium of Roughing geometrie leverbaar, naar uw keuze.

Waar komt de naam DELTAtec vandaan?

Bepaalde freessystemen van Boehlerit (uitgezonderd systemen met ISO wisselplaten, met namen zoals ISO 90P) ontlenen hun familienaam aan de letters van het Griekse alfabet. Net zoals ons eigen alfabet, staan de Griekse letters in een bepaalde volgorde. En de rang van zo'n letter laat Boehlerit corresponderen met het aantal snijkanten per insert, behorend bij het freessysteem in kwestie. Nu zijn er 24 letters, van Alfa (α) t/m Omega (ω), in het Griekse alfabet. Daarin is DELTA de vierde letter, dus DELTAtec heeft 4 bruikbare snijkanten per insert.

Daarnaast geeft de naamgeving van Boehlerit freesysteem doorgaans ook aan wat de spaanhoek is, en of het een positieve of negatieve plaatgeometrie betreft. In dit geval geeft 90N aan dat het een hoekfrees met 90° spaanhoek betreft, waarbij de wisselplaat en/of plaatzitting een Negatief snijdende geometrie vormt.

Letters in het Griekse alfabet

# Naam aA # Naam aA # Naam aA
1 Alfa αΑ 9 Jota ιΙ 17 Rho ρΡ
2 Bèta ** βΒ 10 Kappa κΚ 18 Sigma σΣ
3 Gamma γΓ 11 Lambda λΛ 19 Tau τΤ
4 Delta ** δΔ 12 Mu μΜ 20 Ypsilon υΥ
5 Epsilon εΕ 13 Nu νΝ 21 Phi φΦ
6 Zèta ** ζΖ 14 Xi ξΞ 22 Chi χΧ
7 Èta ** ηΗ 15 Omikron οΟ 23 Psi ψΨ
8 Thèta ** θΘ 16 Pi ** πΠ 24 Omega ωΩ

** Deze letters zijn gebruikt ter naamgeving van Boehlerit freessystemen, op het moment van schrijven.

Documentatie (PDF)

Documentatie

Inzetwaarden (PDF)

Inzetwaarden