Hemo

Bij het Zwitserse fabrikaat Hemo worden spanmiddelen en toebehoren vervaardigd voor machines in de werktuigbouw. Kenmerkend is vooral de hoge precisie tot 3 µm en de innovatie en betrouwbaarheid die u o.a. terug vindt bij hun centreerspanners.

logo

Contactgegevens

Website: www.hemo.ch

Catalogus (PDF)

pdf

Hemo varia Plus NIEUW

varia Plus

Hemo varia Mini NIEUW

varia Mini
Hemo: Innovatieve spantechniek met Zwitserse precisie
optima

Centrumspanners

Hemo centrumspanners onderscheiden zich door hoge repeteernauwkeurigheid en de daarvoor benodigde starre bouwwijze. Dankzij een combinatie van hoge precisie, modulaire opbouw, goede toegankelijkheid en de eenvoudige hanteerbaarheid, maken deze spanners een perfecte bewerking van uw werkstukken mogelijk.

Meer lezen?

Hemo centrumspanners

Bijvoorbeeld: Hemo optima
of Hemo varia Plus (NIEUW)

nps

Nulpuntspansystemen

Het nulpuntspansysteem van Hemo is wereldwijd het enige mechanische nulpuntsysteem met aanlegvlakken die uit drie segmenten bestaan. Dankzij deze unieke eigenschap is dit modulaire systeem enorm stabiel en zeer nauwkeurig.

Meer lezen?

Hemo NPS systeem
bsws3

BSWS3 systeem met dubbel pendelende bekken

Ronde of schuine delen spannen op uw machineklem? Dat is geen probleem met het universele BSWS3 systeem van Hemo. Het werkt zeer eenvoudig: u rust een bestaande machineklem gewoon uit met pendelende bekken. Doordat u deze bekken kunt draaien, is het spannen van een schuin oppervlak geen enkel probleem. En met de accessoires spant u ook ronde delen!

Meer lezen?

Hemo BSWS3 systeem
speed.change

Snelwisselsystemen

Het voornaamste kenmerk van de Hemo snelwisselsystemen is de combinatie tussen functionaliteit bij eenvoudig gebruik, met hoge repeteernauwkeurigheid, compactheid en stabiliteit. Hierdoor is het speed.change systeem de perfecte aanvulling voor spansystemen van Hemo, maar ook voor uw eigen spanmiddelen.

mfs

Meervoudig spannen

De meervoudige spansystemen MFS van Hemo onderscheiden zich door de hoogprecieze eigenschappen, traploos verstelbare spanbekken en een modulaire bouwwijze die eenvoudig in gebruik is. Hierbij kunt u vertrouwen op gedefiniëerde nulpunten zodat de ombouwtijden tot een minimum worden beperkt. Dit zijn dus oplossingen waarmee u verticale, horizontale of 5-assige bewerkingscentra optimaal kunt gebruiken, ongeacht of het enkelstuks- of serieproductie betreft.

spantoren

Spantorens

Hemo ontwierp en ontwikkelde al jaren spantorens voor machines en speciale projecten op verzoek. Dankzij de indrukwekkende resultaten heeft men in 2014 besloten tot het invoeren van een eigen (semi-)standaard programma spantorens. Hierin zijn naast kubussen, vierhoekige (dubbele hoek), driehoekige en andere vormen (op aanvraag) mogelijk, desgewenst met vorm- en positioneertoleranties van minder dan 0,01 mm en een boorpatroon (raster met gaten) naar wens.

assemblage

Assemblages

Naast standaardproducten biedt Hemo ook aangepaste en systeemspecifieke oplossingen (specials) van mechanische, hydraulische of pneumatische aard. Een kundig en ervaren team ondersteunt uw project vanaf het eerste ontwerp in de conceptfase en ontwerpt een assemblage speciaal voor uw individuele eisen.

spanblok

Spansystemen voor slijpmachines

Speciaal ontwikkeld voor uiterst nauwkeurige slijpbewerkingen in de werktuig- en machinebouw biedt Hemo de maxi hoekklem en Spanblok P, beiden met diverse mogelijkheden en toebehoren. Deze spanmiddelen maken het mogelijk om efficiënt (tot wel 30% sneller dan traditionele spansystemen) en uiterst precies te slijpen.

Meer informatie

Meer over Hemo

Hemo bestaat al sinds 1964 en heeft het hoofdkwartier in Kriens, Zwitserland. Aldaar vervaardigt men het Hemo assortiment uit eigen hand, op moderne en uiterst precieze bewerkingscentra die voor de eigen productie zijn geoptimaliseerd. Dankzij een hoge automatiseringsgraad kan men op 1100 m2 vloeroppervlak met slechts 30 medewerkers innovatieve oplossingen in de spantechniek maken, die ondanks de extreem hoge (Zwitserse) precisie tot 3 µm toch concurrerend geprijsd zijn. Zeker als u de diverse mogelijkheden en lage toleranties van de producten daarin betrekt.

Hemo staat bekend om innovatie, precisie en betrouwbaarheid. Het assortiment omvat spanmiddelen en toebehoren voor machines in de werktuigbouw, in het bereik van hoge precisie. Naast standaardproducten heeft Hemo ook alle expertise in huis om u bij te staan bij speciale projecten. Informeer naar de mogelijkheden!