Varia Plus centreerspanners van Hemo

De nieuwste ontwikkeling op het gebied van centrumspannen is onze Varia Plus. Die naam staat voor een modulair spansysteem met wel 135 mogelijke variaties dat steeds verder wordt uitgebreid. Tijdens de ontwikkeling van dit systeem had men namelijk een oplossing voor ogen die gebruikers de mogelijkheid biedt om in slechts vier eenvoudige stappen een kleminrichting voor 5-assige bewerkingscentra (met compacte stoorcirkel) geheel op maat samen te stellen. En dat is gelukt!

panorama

Kenmerken en voordelen

Het resultaat is een uiterst robuuste centrumspanner met rigide grondplaat die extreme spantoepassingen zonder enige vervorming kan weerstaan. Deze plaat is in verscheidene lengtes verkrijgbaar en vormt de basis van het systeem. Zo fungeert het als slede voor de verwisselbare bekken en huist het ook de hoogwaardig trekvaste spindel die deze bekken centrerend spant. Die spindel is "vrijliggend" gemonteerd, dus immuun voor vuil.

z78s-120m
z78s-160m
z78s-210m

De bekken zijn verkrijgbaar in twee bekbreedtes en kunnen een spankracht tot 30kN overdragen. Nóg grotere vasthoudkracht is met vormbekken of speciale inserts in de standaard bekken te bereiken. Deze inserts zijn met verschillende (tand) profielen leverbaar en zorgen met de ≤0,01 mm repeteernauwkeurigheid van de klem ervoor dat men ook de “tweede bewerking” perfect met Varia Plus kan uitvoeren. De mogelijkheden zijn eindeloos !

varia pluspunten
Hemo Varia Pluspunten

Grip inserts met diverse spancontouren

Nóg grotere vasthoudkrachten zijn mogelijk door speciale inserts in de bekken van de centrumspanners te plaatsen. De inserts zijn in zes verschillende (tand)profielen leverbaar

Repeteernauwkeurigheid ≤0,01 mm

Nauwe toleranties tijdens de productie van deze klemmen maakt de repeteernauwkeurigheid van ≤0,01mm  mogelijk. Meer spanners in lijn (boorpatroon) met gelijke tolerantie.

Voor eerste én tweede opspanning

Een repeteernauwkeurigheid ≤0,01mm  maakt Varia Plus ook bijzonder goed voor de “tweede opspanning” geschikt. De vrije keuze van insert (spancontour) draagt hieraan bij.

Inspandiepte 3 mm als standaard

Meerdere inspandieptes te realiseren dankzij oplegvlakken. Respectievelijk 3 mm en 11,5 mm met of zonder oplegvlak. Met vormbekken zijn spandieptes tot 20 mm te realiseren.

Verwisselbare bekken ook omkeerbaar

Met geminimaliseerde stoorcontour ontworpen bekken, verkrijgbaar in bekbreedte 42 of 78 mm. En omkeerbaar voor langere spanwijdtes of dubbelzijdige vormbekken.

Rigide grondplaat: een modulaire basis

Extreme spanopgaven tot wel 30 kN worden zonder enige vervorming weerstaan, dankzij een zeer rigide grondplaat. De grondplaat is verkrijgbaar in drie verschillende lengtes.

Hoogvaste spindel, resistent tegen vuil

De zeer trekvaste spindel met een krachtige overbrenging zorgt voor enorme grip op het werkstuk. Het ontwerp met vrijliggende spindel is tevens niet gevoelig voor vervuiling.

Compact en open met vrije spaanafvoer

De stoorcirkel is zo klein mogelijk gehouden voor een zeer compact eindresultaat. Daarbij zorgt de open constructie voor een onverhinderde spaanafvoer aan alle zijden.

In vier stappen samengesteld

Doorloop de vier stappen en u heeft een centreerspanner naar wens. Iedere keuze wordt in het artikelnummer opgenomen. Bestelvoorbeeld: Z78S-120M-1-PS heeft bekbreedte 78 mm, geschikt voor inserts; een 120 mm lange grondplaat met 35 mm slag waarin een standaard boorpatroon is aangebracht; bijgeleverde inserts zijn geschikt voor een Präge systeem.

stap 1

STAP 1: Kies uw bekken

 • Z42S: bekbreedte 42 mm, inserts
 • Z78S: bekbreedte 78 mm, inserts
 • Z78B: bekbreedte 78 mm, vormbek
stap 2

STAP 2: Kies uw grondplaat

 • 120M: lengte 120 mm, slag 35 mm
 • 160M: lengte 160 mm, slag 85 mm
 • 210M: lengte 210 mm, slag 135 mm
stap 3

STAP 3: Kies een boorpatroon

 • 0: boorpatroon zelf aan te brengen
 • 1: boorpatroon volgens systeem*
 • 2: boorpatroon naar wens
stap 4

STAP 4: Kies de inserts

 • FL: vlak, desgewenst FH: HM-gecoat
 • FG: vlakke- ofwel SG: spitse tanden
 • GR: hemo Grip of PS: Präge profiel

* Het standaard boorpatroon ondersteunt na aanbrengen (tegelijk) de volgende systemen: Hemo Speed.Change 30, Lang Quick•Point 52 en EROWA ER098667.

Documentatie (PDF)

folder

Interesse?

Neem contact op om uw wensen te bespreken, of vraag een van onze technici om een vrijblijvende demonstratie.