Tecnomagnete (MAG-Autoblok)

MAG-AUTOBLOK TECNOMAGNETE S.p.A staat voor magnetisme op industrieel gebied. Men houdt zich bezig met ontwerp, productie en verkoop van permanente elektromagnetische systemen voor de industrie. Het hoofdkantoor bevindt zich in Italië vlakbij Milaan, naast andere vestigingen wereldwijd en een netwerk van distributeurs in alle geïndustrialiseerde landen. Zo verspreiden we de naam Tecnomagnete wereldwijd. Het is onze missie om magnetisme te introduceren, overal waar staal aanwezig is, en zo meerwaarde voor de klant te creeëren.

MAG-Autoblok logo

MAG-AUTOBLOK TECNOMAGNETE S.p.A is door TÜV voor ISO 9001 gecertificeerd.

We zijn voortdurend op zoek naar de beste technologieën in de branche. Daarom werken wij samen met toonaangevende fabrikanten van industriële machines en automatiseringssystemen. Ook hebben we al meer dan 10 jaar een directe lijn met de Technische Universiteit van Milaan. Dankzij onze knowhow zijn we in staat om specifieke oplossingen met hoge complexiteit te ontwikkelen.

TecnoClamp catalogus

TecnoClamp 2021

Onze geschiedenis

MAG-Autoblok Tecnomagnete is al meer dan 40 jaar toegewijd aan ontwikkeling en innovatie.

MAG-Autoblok is de evolutie van het bekende Italiaanse bedrijf Tecnomagnete dat begin jaren 70 werd opgericht, met als doel het onderzoeken en implementeren van innovatieve magnetische oplossingen voor de maakindustrie. In de afgelopen 40 jaar zijn onze permanent-elektromagnetische technologieën toegepast in verschillende industriële sectoren voor het vasthouden en tillen van staalproducten. Hetgeen onbetwiste voordelen oplevert op het gebied van productiviteit, kwaliteit, flexibiliteit en gebruiksgemak.

Talloze bewerkingsmachines voor het verspanen, spuitgieten, walsen, stansen of persen alsook productieprocessen over de hele wereld genieten dezelfde voordelen van magnetisme. En dat in verschillende sectoren zoals de automobielsector, olie/gas/energie, infrastructuur, staalindustrie, scheepsbouw en transport.

Veiligheid, efficiëntie en energiebesparing zijn ook gemeenschappelijke kenmerken van al onze geavanceerde hefoplossingen, van zware toepassingen op kranen in havens, staalfabrieken en werven tot het laden/lossen van stalen onderdelen op machines, automatische productielijnen of manipulatoren. Onze technische knowhow gecombineerd met jarenlange praktijkervaring in het veld en sterke lokale ondersteuning in Europa, Amerika en Azië staan nu nog beter in staat om uw projecten te ondersteunen.

Onze waarden

Effectiviteit
Verbetering van de productieprocessen, waardoor de activiteiten effectiever, zuiniger en volledig compatibel met respect voor het milieu worden.
Betrouwbaarheid
Het vermogen om met onze producten vertrouwen te creëren, tussen de klant die ze gebruikt en ons, als fabrikant. Een investering die lang meegaat!
Veiligheid
Verantwoord ontwerp door streven naar maximale prestaties, met inachtneming van de hoogste veiligheidsnormen.

Onze technologie - uit geconsolideerde ervaring, in dienst van de toekomst

De technologie van QuadSystem, door ons in de jaren 80 uitgevonden, bestaat uit een permanent-elektromagnetisch circuit met afwisselende (noord- en zuid-) magneetpolen, gerangschikt in een schaakbord patroon. Dit geheel is geplaatst in een magnetisch neutraal frame. Elke pool bestaat uit een stalen kern, een magneet met omkeerbare polariteit (AlNiCo) en andere magneten (NeoDymium) met een hoog potentiaal. Door een elektrische puls op de omkeerbare magneet te doen inwerken, beweegt het magnetische veld zich van de binnenkant naar de buitenkant van het systeem. En omgekeerd bij het demagnetiseren. Deze technologie biedt grote voordelen ten opzichte van andere magnetische configuraties:
MAG/DEMAG
Permanente elektrische veiligheid
Er is alleen elektrische stroom nodig voor de activering (MAG) en deactivering (DEMAG) van het spansysteem; een elektrische puls van enkele fracties van een seconde magnetiseert het systeem, waarna het werkstuk met constante kracht vastgeklemd blijft, zonder enig nader stroomverbruik. Een daaropvolgende stroompuls maakt de demagnetisatie en verwijdering van het werkstuk mogelijk.
Bidirectioneel en neutraal kranscircuit
De vierkante morfologie van het schaakbord patroon maakt een horizontale en afgeplatte circulatiestroom mogelijk, volledig geconcentreerd in het polaire gebied d.w.z. op het te spannen werkstuk. De harmonie tussen de oppervlakken van de Noord- en Zuidpool zorgt voor een perfecte balans van veldstromen zonder magnetische spreiding, met betrouwbare en consistente prestaties.

Respect voor het milieu
Het permanente elektromagnetisme is een schone technologie, omdat er geen schadelijke stoffen vrijkomen, er geen smeermiddelen of chemische componenten nodig zijn die moeten worden weggegooid en er geen resten ontstaan. Het stroomverbruik is beperkt tot de enkele (fracties van) seconden, die nodig zijn voor het in- en uitschakelen van het magnetische spansysteem.

De innovatie van MonoLite

MonoLite

Sinds 2001 hebben we nieuwe patenten ontwikkeld die de nieuwste technologische stand naar onze MonoLite QuadSystem generatie hebben gebracht. Het frame, gemaakt uit een massief blok, heeft een honingraatstructuur; de nieuwe ronde magneetpolen zijn een integraal onderdeel. Het werkoppervlak is volledig van metaal, zonder kunsthars tussen de polen, zonder fittingen, roosters of metalen ringen. Er zijn geen schroeven of los gemonteerde stukken; het systeem is daardoor uiterst robuust en slijtvast.

De innovatie van GRIP functie

GRIP

In combinatie met MonoLite technologie kunnen bepaalde systemen ook met GRIP functie worden uitgevoerd. Dit is een bijzondere werkmethode die via een speciale aansturing een extra magnetische kracht activeert, die de magnetische module aan het machinebed zelf vastklemt. De GRIP-functie zorgt zo voor een perfect uniforme, monolitische klemming tussen de machinetafel, de magneetapparatuur en het werkstuk. GRIP is een innovatieve optie, die onafhankelijk is van de magnetische kracht die op het werkstuk wordt uitgeoefend, zodat de spankracht onverminderd hoog blijft. Deze optie is exclusief bij Tecnomagnete verkrijgbaar!

Bedrijfsontwikkeling en technologische prestaties

1975 Patent op elektropermanente technologie.
1978 Patent voor neutrale-krans-structuur in QUADSYSTEM.
De productie begint met een handmatig bediende lifter.
1980 De eerste permanente elektrische lifter voor zware lasten.
1983 Quad-System voor freesbewerkingen en heffen gepatenteerd.
1990 Het eerste magneetsysteem voor matrijzen: onze QuadPress.
1999 Introductie van MaxX, de best verkochte handmatige lifter ter wereld.
2005 QuadStamp voor het stempelen van metaal geïntroduceerd.
2007 Patenten voor QuadExtra, RMP-polaire extensies en het ATS-zelfdiagnosesysteem.
2008 Mijlpalen: 150.000 MaxX lifters en 100.000 permanente elektrosystemen verkocht. De wereldwijde omzet bereikt 50 miljoen euro.
2009 Patenten voor Monolite met volledig metalen oppervlak.
2011 Patent voor FlexoMag modules met dubbele actie.
2013 Patent voor het GRIP effect, bij diverse magneetplaten.

MillTec magneetplaten: met modernste ronde polen

Milltec

Quad-eXtra magneetplaten: met raster in kunsthars

Quad-eXtra

RadialTec magneetplaten: met radiale magneetpolen

RadialTec

GrindTec magneetplaten: voor slijpbewerkingen

GrindTec

EDMTec voor vonk-eroderen

EDMTec

QuadRail voor spoorstaven

QuadRail

MillTec Grip: voor monolitische fixatie op machinebed

MillTec Grip

MillTec Round magneetplaten

MillTec Round

MillTec Block en HDN versies

MillTec Block

MillTec Cube spankubus

MillTec Cube

Controllers elektropermanent

Controllers ST200