Dümmel uitbreidingen 2015

Ook dit jaar heeft Dümmel weer diverse uitbreidingen aan hun programma toegevoegd. De meest belangrijke uitbreidingen hebben wij hier voor u uiteengezet: Ultramini Mediline en Xtraline, kruisvertande Minimill inserts en nieuwe zaagfrees inserts met diameter Ø40 mm. Voor alle uitbreidingen kunt u de documentatie downloaden.

Ultramini

Ultramini Mediline

Mediline is een uitbreiding van Ultramini, dat speciaal is ontwikkeld voor de bewerking van zeer zwaar verspaanbare materialen. Hierdoor kunt u met Ultramini nu ook materialen zoals Inconel, RVS 321 en Titanium Grade 5 goed verspanen, bijvoorbeeld in de medische industrie. Mediline heeft danzkij de geslepen schacht een zeer hoge positioneer nauwkeurigheid. Bij het verspanen wordt trilling verminderd door een versterkt excentrische overgang en kunt u interne koeling direct op de snijkant (met R=0,02 mm) toepassen. Mediline is verkrijgbaar in standaard K10F kwaliteit, maar ook met Dümmels nieuwe P07C (speciale TiAlN) coating, ontwikkeld voor nikkel legeringen. En ze passen gewoon in de standaard opnames!

Ultramini Xtraline

Ultramini is ook uitgebreid met Xtraline. Deze nieuwe lijn is ontwikkeld voor hogere voedingssnelheden, waardoor u sneller kunt produceren. Xtraline is uitgerust met een speciale spaanbreker en is verkrijgbaar met verschillende hoekradii. Mede hierdoor onstaat een hoge oppervlaktekwaliteit. Net als Mediline is er koeling direct op de snijkant d.m.v. een intern koelkanaal en zorgt de geslepen en extreem versterkt excentrische schacht voor een zeer hoge positioneernauwkeurigheid én minder trilling. Xtraline is leverbaar in standaard K10F kwaliteit of met de nieuwe P18C coating. Deze nieuwe coating is vergelijkbaar met de alom bekende AL41F kwaliteit. En ook hiervoor kunt u de standaard opnames gebruiken.

Minimill

Minimill kruisvertand

De 6-snijdige Minimill gleuffrees inserts zijn nu ook verkrijgbaar in kruisvertande uitvoering. Deze inserts zijn ontwikkeld als probleem oplosser: ze reduceren trilling en bieden een betere spaanafvoer. Standtijd, voeding én prijsstelling is gelijk aan de recht vertande inserts.

Minimill Z640

In het assortiment Minimill zaagfrezen is naast de Z637 nu ook de Z640 uitvoering beschikbaar. Deze zaagfrees inserts met Ø40 mm hebben een een maximale diepte (t max.) van 13,5 mm en zijn verkrijgbaar met een steekbreedte van 0,4 tot 1,5 mm.