Dümmel Swissline steekdraaigereedschap voor langdraaiers

Het nieuwe Swissline programma van Dümmel omvat steekdraaigereedschappen voor langdraai-automaten met een doorvoer voor stafmateriaal van maximaal Ø32 mm. In het standaard assortiment zijn inserts voor het afsteken, draaien, kopieerdraaien en draadsnijden opgenomen. Bijbehorende geslepen houders met schachtmaten van 8 t/m 25 mm zijn tevens beschikbaar.

Swissline
Swissline beitels

Voordelen

 • Grote keus aan geometrieën met verschillende spaanbrekers.
 • Sterke en exacte axiale bevestiging dankzij 2 schroeven met aanslag.
 • Veelvoud aan grote aanligvlakken garanderen een perfecte positionering.
 • Snijkrachten worden direct vanuit de insert aan de houder overgedragen. Hierdoor onstaat er geen scheur- of schuifspanning op de schroeven.
 • Inserts zijn gelimiteerd na te slijpen.
 • Bij uitbreken van een snijkant, kan men de tweede snijkant altijd nog gebruiken.

Ultieme bevestiging door veelvoudige aanlegvlakken

aanlegvlak 2
aanlegvlak 3
aanlegvlak 5
aanlegvlak 1
aanlegvlak 6
aanlegvlak 4

Altijd twee bruikbare snijkanten

Veel andere systemen in de markt benutten de ongebruikte snijkant als aanlegvlak. Dergelijke systemen hebben als nadeel dat inserts vaak niet tweezijdig bruikbaar zijn, hoewel er wel twee snijkanten op zitten. Dit komt omdat men na het uitbreken van een snijkant geen goed axiaal aanlegvlak voor de tweede snijkant meer heeft. Swissline gebruikt de snijkanten NIET als aanlegvlak. U kunt beide snijkanten dus wél gewoon benutten!

Tweede snijkant ligt vrij

aanlegvlak

Dubbele spanschroef

spanschroeven

De dubbele spanschroef zorgt voor optimale axiale positionering en bevestiging, waardoor repeteernauwkeurigheden van <0,01 mm kunnen worden gegarandeerd.

Verschillende houders

 • HW10 standaard vierkantopname in de maten 8, 10, 12, 16, 20 en 25 mm.
 • HW15 opname heeft centrale interne koeling voor een optimale toevoer van koelmiddel naar de snijkant. Spanen worden snel en proceszeker van het gereedschap en werkstuk afgevoerd.
 • HW20 vrijgelegde vierkantopname (offset) in de maten 10, 12 en 16 mm.

Ook interne koeling!

ikz

Verschillende inserts

 • Afsteken: ZW10 t/m ZW19
 • Draaien & afsteken: ZW20 t/m ZW23
 • Draaien: ZW30 t/m ZW61
 • Steekdraaien: ZW70
 • Draadsnijden: ZW90 voor metrisch 60° volprofiel en ZW94 voor metrisch 60° deelprofiel

Ook draadsnijden!

draadsnijden

Ook met speciale Wiper geometrie voor perfecte oppervlakken

Er zijn ook inserts met Wiper geometrie beschikbaar. Hiermee kunt u werkelijk uitstekende oppervlaktekwaliteiten op uw product realiseren. Bovendien kunt u deze speciale geometrie met 2x zoveel voeding inzetten dan reguliere inserts met radius!

Steekdraaien van flens of borst

Bij diverse inserts staat aangegeven of deze bedoeld zijn t.b.v. de voorkant of de achterkant van een as. Wat hiermee aangegeven wordt, is op welke kant van de as een rechte flank (borst) vervaardigd kan worden met de betreffende insert. Swissline is namelijk ook geschikt om rechte flanken te produceren!

voor of achter

Documentatie (PDF)

pdf

Snijgegevens (PDF)

snij

Heeft u ander steekdraaigereedschap in huis?

Geen nood! Wij van Hagro Precisie BV zijn dusdanig van het Swissline systeem overtuigd, dat wij uw steekdraaibeitels van een andere fabrikant geheel kosteloos vervangen met een vergelijkbare Swissline opname.

Indien direct overstappen niet mogelijk is, geldt dit aanbod zelfs tot 3 maanden na uw aankoop van een Swissline houder. Ook handig als u tegelijkertijd nog een voorraad inserts wenst op te maken.

Het enige dat wij hierbij van u vragen, is dat wij de vervangen houder retour mogen sturen aan Dümmel. Dat is dus volledig moeiteloos en vooral gratis overstappen!

Vraag naar de voorwaarden!

Of neem direct contact met ons op.