SCT Tools

De historie van SCT Tools gaat meer dan 50 jaar terug. SCT Tools is ontstaan uit een bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van speciale gereedschappen en naslijpen. Deze achtergrond heeft de ideale basis gevormd voor het ontwikkelen van een programma standaard volhardmetaal gereedschappen.

Met de 2022 catalogus leidt SCT Tools een nieuwe benaderingswijze in, als het aankomt op de selectie van het benodigde SCT-gereedschap. Waar voorheen de SCT-gereedschappen werden weergegeven per productlijn, worden nu de gereedschappen gesorteerd op basis van het te bewerken materiaal, de geometrie en de daarbij horende applicatie. Bovengenoemde wijziging verlegt de focus van de productlijnen naar de daadwerkelijke toepassingen van de gereedschappen. Deze benaderingswijze sluit naadloos aan op de manier waarop verspanende specialisten hun vraagstukken m.b.t. verspanen benaderen. Het gevolg is dat de lezer van deze catalogus op een zeer effectieve manier tot het juiste gereedschap komt.

Catalogus 2022

SCT catalogus 2022

Hoofdstuk: staal en gietijzer

SCT catalogus 2022 hoofdstuk P+K

Hoofdstuk: gehard materiaal

SCT catalogus 2022 hoofdstuk H

Hoofdstuk: RVS, superlegering

SCT catalogus 2022 hoofdstuk M+S

Hoofdstuk: non-ferro materiaal

SCT catalogus 2022 hoofdstuk N

Hoofdstuk: grafiet bewerking

SCT catalogus 2022 hoofdstuk G

Hoofdstuk: frezen informatie

SCT catalogus 2022 technische informatie: frezen

Hoofdstuk: boren informatie

SCT catalogus 2022 technische informatie: boren

PRODUCTEN VAN SCT

Hoogkwalitatieve volhardmetaal frezen en boren, geschikt voor het bewerken van vele materialen in de metaalbewerkingsindustrie.
Elke individuele materiaalgroep bevat een breed programma gereedschappen welke aansluiten op de specifieke behoeften binnen de desbetreffende industrie.

BLC5L12042VN
BLC4X12037VNT02

Industrieën

Volhardmetaal frezen en boren worden gebruikt in de metaalbewerking voor het bewerken van een variëteit aan materialen zoals staal, RVS, hittebestendige legeringen en non-ferro legeringen. SCT Tools is een vooraanstaand producent van verspanende gereedschappen. Het programma van SCT Tools bevat gereedschappen geschikt voor elke industrie-specifieke toepassing.

PRODUCTIE BIJ SCT

SCT Tools’ hoogwaardige productie levert een enorme output dankzij een zeer geavanceerde automatisering, welke ontwikkeld is en beheerd wordt door een team van zeer ervaren vaklui.

Modern machinepark

Om een vooraanstaand producent van verspanend gereedschap te worden, en te blijven, is een ongeëvenaarde kwaliteit van gereedschap benodigd. Om dit te kunnen leveren is het van essentieel belang dat alle machines in het productieproces superieure kwaliteit leveren.

Vakmensen

Elk goed product komt tot stand door de personen die er achter zitten. Het SCT Team is door de jaren heen gevormd tot een groep van zeer ervaren en vakbekwame ingenieurs welke verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen en ontwikkelen, alsook het daadwerkelijk inzetten van de in Tilburg geproduceerde gereedschappen.