SCT = Special Carbide Tooling

SCT is een jong bedrijf (onderdeel van de KGS groep) dat vooral bekend staat om haar VHM frezen. Elk SCT gereedschap is ontworpen voor maximale prestaties, uitsluitend gemaakt van hoogstaand materiaal en grondig getest om een hoge prijs/kwaliteit verhouding te waarborgen. De ISO9001:2008 certificering bewijst ook dat SCT voor kwaliteit staat.

SCT voor diverse industriën:
Algemene machinebouw
Automobiel industrie
Vormenbouw / Matrijzenbouw
Luchtvaart / Ruimtevaart
Frezen van SCT

SCT catalogus

Catalogus

SCT Flex Line frezen

Flex Line frezen

SCT Flex Basic Line frezen

Basic Line frezen

SCT Flex Basic Line+ frezen

Basic Line Plus frezen

SCT Premium Line frezen

Premium Line frezen

SCT Ultra-X Line frezen

Ultra-X Line frezen

Frezen technische informatie

Bijlage SCT frezen

Keuzehulp SCT frezen

Snelkeuze SCT frezen

De frezen van SCT zijn onderverdeeld in verschillende families:

SCT Flex Line

De Flex Line van SCT bestaat uit voordelige VHM frezen met 2-, 3- and 4-snijdende geometriën en een normale 30° spiraalhoek. Deze frezen zijn met name geschikt wanneer prijs een belangrijke rol speelt en geavanceerdere gereedschappen niet nodig zijn. Flex Line wordt geproduceerd volgens SCT standaarden en is zowel verkrijgbaar in ongecoate uitvoeringen als TiCN-gecoate varianten.

Flex

SCT Basic Line

Frezen van de SCT Basic Line zijn specifiek ontworpen om de beste prijs/kwaliteit verhoudingen te bieden. Daarom zijn universele geometriën gecombineerd met een TiAlN coating om de beste resultaten te bieden bij een aantrekkelijk prijsniveau. Beschikbare geometriën zijn: ongelijke spiraalhoek, balneus, ruw-, finish- en afkantfrezen alsook een assortiment speciaal voor aluminium en kunststoffen. Basic Line wordt geproduceerd volgen DIN standaarden.

Basic Line

SCT Basic Line Plus

Basic Line + frezen zijn sterke "allrounders" met verschillende geometrieën en coatings voor een zachte prijs. Deze serie is een doorontwikkeling van de Basic Line, dat voor een kleine meerprijs veel betere prestaties biedt. Kenmerken: (1) Verbeterde Basic Line (2) Nu ook beschikbaar met vrijloop (3) Verbeterde standtijd (4) Ongelijke spiraalhoek, ook met hoekradius (5) Geavanceerde coatings (6) Geschikt voor staal <58HRC, RVS en titanium.

Basic Line +

SCT Premium Line

Premium Line frezen zijn echte productiefrezen met snijkantverronding en gepolijste spaanvlakken voor hogere standtijden. Verdere kenmerken van Premium Line zijn: (1) Hoogpresterend gereedschap (2) Speciaal ontwikkeld voor grote series (3) Materiaalspecifieke geometrieën beschikbaar (4) Gepolijste spaanvlakken (5) Zeer eng getolereerde microgeometrie op de snijkanten.

Premium Line

SCT Ultra-X Line

De SCT Ultra-X Line omvat VHM frezen van hoge kwaliteit, met specifieke hardmetaal substraten en coatings (waaronder diamant) voor de vormenbouw, matrijzenbouw, hardbewerking (<70 HRC) en HSC freesstrategieën op moderne materialen zoals grafiet and koolstofvezelversterkte kunststoffen. Hieronder vallen ook microfrezen.

Premium Line
Flyers

SCT Eco Plan herslijpservice

SCT Eco Plan

SCT trochoïdefrezen

Trochoïdefrezen

CAM-Expert Diver-frees

Diver frezen
Boren

SCT catalogus

Catalogus

SCT Flex Line boren

Flex Line boren

SCT Basic Line boren

Basic Line boren

SCT Premium Line boren

Premium Line boren

Boren technische informatie

Bijlage boren

Keuzehulp SCT boren

Keuzehulp SCT boren